Followers

Saturday, January 9, 2016

Go Hokkaido! Japan volume 5 (last day: shopping)

today was our last day !! so ..kita shopping jelah apa-apa boleh shopping...

ada banyak underground (tunnel market) kat bawah tanah untuk dilihat dan dicuci mata...jom!

nilah market dia...."market walk" sangat besar dan bercabang-cabang
dalam ni tak sejuk.....berpeluh lg ada sebab baju belapis-lapis..


gift gate! tak murah pun...harga standard japan. 10 negara terkaya di dunia
tapi kalau mampu rasa nak beli..beli jelah...perabih pitih yang tinggal.

hello kitty shop.

esok nak balik dah...jom tengok odori park lagi sekali makin meriah.sebab esok sambutan hari natal
"odori park" dikelilingi shopping complex mcm bukit bintang, KL.awal lagi ni tapi dah start gelap...4:21 pm(jam kat menara)

nampak kiri kanan dah penuh decoration...

sini pun banyak tempat shopping 

dah makin bercahaya dan cantik taman ni

nak beli pun serba salah...kesimpulan tak beli pun
"macam almond bersalut pelbagai perisa" tapi takut xhalal pula..banyak je almond kat malaysia yang pasti halal...

belakang deretan gerai (beratus gerai kot) sambung lah beli kalau nak beli.maybe time ni Christmas  banyak gifts utk christmas.


asyik anak je kan? mama & abah plak...














last nite kami tukar hotel. hotel dalam train station.tapi nasihat yang lebih baik..flight ticket ke malaysia daripada hokkaido ni biasanya pagi buta : 9.20 am..so kena check in 2 jam sebelum maknanya paling lewat 7:20 am. train start 6am..takut rushing pagi..dari sapporo - chintose airport dlm 30 minit...setiap 10 minit ada train...sebab bawak kids ni susah nak bangun 5 pagi bersiap...so tidur je hotel yang attached dalam train st. atau terminal airport hotel (tapi masa ni dah full) .ni je yang paling senang utk pagi esok yang available masa book tu...2 st je nak ke airport.




buka baju yang berlapis 6-7 lapisan ni mmg amik masa..









 

video

sebelum balik tu salji tebal.....

sincere sharing...

hasbah juwaini
motivator & takaful advisor


jumpa lagi next oversea destination feb & mac 2016 inshaallah...







No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TAKAFUL & FINANCIAL Enquiry form

Name:
Email Address:
IC number(applicable for malaysian only)
Occupation
Weight (berat)
Height (cm)
handphone number/whats app no:
Medical History 1. Healthy
2. Just warded(<2 months)
3. Unhealthy

This contact form was created by Freedback.

signature

signature