Followers

Wednesday, October 23, 2013

JUTAAN Terima kasih kepada semua pembaca blog saya....

Assalamualaikum...

saya dengan rendah diri nak mengucapkan jutaan terima kasih kepada pembaca blog saya. saya mendapat feedback yang sangat positif daripada pembaca. ada yang menghubungi saya melalui telefon dan juga email dan facebook!!

 sms

 facebook (private msg)

call (steve job called???)hehehe..

email(inbox)

3 jela saya attachkan di sini. ada lagi rakan-rakan lain yang contact saya melalui email, facebook , whats app dan call. saya sangat berterima kasih kepada anda semua atas kepercayaan, sokongan dan persahabatan yang kekal sehingga sekarang. semuanya dah menjadi clients dah =) sentiasa berhubung. 

saya rasa terharu sangat dengan komen positif kawan-kawan sekalian alam. menerima pendidikan & ilmu tak seberapa ini dengan penuh terbuka dan mula menerima TAKAFUL sebagai satu "cara merancang kewangan" keluarga dan diri anda. 

Saya sebenarnya tak berapa celik IT. Buat blog ni pun sejak terlibat dengan GREAT EASTERN TAKAFUL. Memandangkan generasi kini generasi facebook (social networking) dan internet saya mula belajar menulis blog dengan harapan ilmu yang saya pelajari mampu disakurkan dan dikongsi bersama dengan rakan-rakan di luar sana. Mula menulis dan ada juga perasaan 

" ada ke org baca blog aku ni??"hehehe..

tapi saya teruskan je menulis, org nak baca ke taknak baca ke saya berserah jela.its out of my power. as long i've done my part.the rest of itm i leave it to u all.

makin hari makin banyak menerima positive feedback drp pembaca di seluruh malaysia. rasa teruja nak menulis lagi dan terus menulis. semoga semua kita mendapat info dalam bahasa yang mudah difahami oleh semua lapisan masyarakat.

nak cerita juga pengalaman teruk (lebih kurang macam beruk sikit) hahaha....daripada pembaca!! ada yang tak tahan saya baca tu komen:

"nak jual insuran ke sampai tulis karangan macam budak darjah ENAM"..

terbakar je baca...

hehhehe...tapi saya cuba cool kan diri laaa....sebab dulu masa saya buat degree & master saya ada satu subjek nama dia STATISTIK kalau kita buat paired T-TEST pun guna SPSS. dah ingat2 lupa dah saja je wat gempaq sikit.maknanya

kalau 1000 sampel p value <0 .05="" 95="" accurate="" betul="" dah.="" dah="" dengan="" heheh..:="" hipotesis="" kajian="" kira="" kita="" p="" positif="" pun="" punya="" test="" tu.="" tu="" valid="">

hehee....to motivate myself back...i ambil satu kertas, saya tulis words di atas...hehehe. sejuk sikit hati. tujuan saya menulis seperti karangan budak darjah 1 ke tadika ke..satu saja

"nak memudahkan fahaman semua orang"

saya sebelum buat takaful pun, saya tak faham "term" yang digunakan dalam polisi/sijil. bahasa PEGUAM(lawyer). kita semua lawyer ke.hehehe....masyarakat malaysia terdiri drp pelbagai bidang dan kepakaran yang berbeza-beza. jangan kita fikir kita bijak pandai ada master , PHD , DOKTOR, manager dll kita akan "terror" atau expert semua bidang. manusia pengetahuannya terhad melainkan ALLAH je begitu sempurna. pengetahuannya meliputi langit dan bumi. betul tak?

 
Saya sendiri kepakaran dalam bidang medical . pernah berkhidmat sebagai medical services officer, "medical lab scientist", lecturer of BASIC MEDICAL SCIENCE, KKM.saya berkelulusan "BIOPERUBATAN" n master in "BUSINESS & investment" ...terus terang saya kurang arif terminologi kejuruteraan, perkapalan, atau undang-undang dan lain2. tapi sejak saya menceburi bidang takaful GREAT EASTERN...saya boleh menerangkan satu persatu apa yang terkandung di dalam sijil/polisi insuran GREAT EASTERN TAKAFUL dan syarikat-syarikat takaful yang lain memandangkan semua takaful company tertakluk kepada guideline BANK NEGARA MALAYSIA dan definisinya tidak boleh keluar drp skop BNM atau sesuka hati dicipta atau ditulis.

Saya harap semua pembaca boleh menerima penulisan saya dengan hati yang terbuka dan sangat mengalu-alukan "komen membina" daripada anda semua.saya terima komen negatif sebagai satu cabaran."challenge"kepakaran saya sekarang:
"financial planning" well trained financial advisor

- kad perubatan yg komprehensif
- early age debt cancellation
- retire young retire rich "retirement program"
- investment with passive income
- millionaire with 1 million guaranteed plan
- great haji@umrah plan
- smart parents planning for beloved kids with the best "education program"


jika anda sayangkan masa depan anda dan keluraga, rancanglah kewangan anda bermula jari ini. Bukan esok nak financial freedom. harini baru plan!! "ITS NEVER work!!!!!!" nak hasil buah durian esok arini tanam benih ,...esok dah boleh makan ke?? macam tu jugak dengan kewangan..

"tanam benih dulu, slowly akan membuahkan hasil5y, 10y, 20y better and better" then baru anda rasa nikmatnya the "fruity lifestyle" (rasa starawberry, rasa durian, rasa anggur manis no seeds, rasa blackcurrent, rasa apple fuji dll...hehehhee..yang sedap-sedap jela) kerana hasil dan pengorbanan serta KEBIJAKSANAAN anda 10 tahun yang lalu...

Jangan sesekali berbelanja di luar pendapatan. contoh gaji RM3000 belanja RM3200..lama-lama 200 yg terlajak ni akan menjadi DURI kepada anda seumur hidup (hutang kredit kad, hutang personal loan 25 tahun now BNM dah max 10Y baguslah kurangkan penderitaan rakyat malaysia, hutang koperasi, hutang lain2)...dunia kan pentingkan duit je..ada duit semua jalannn..kan??

 habit = amalan

Jadikan amalan (habit) 10% daripada gaji wajib disimpan @ dicarum utk perlindungan anda& keluarga. hidup adalah satu benda yang di luar jangkaan. kalau kita boleh baca masa depan..then kita mungkin sepatutnya say "NO" OR "NEVER" to any protection plan. tapi sebaliknya plak , kalau boleh nampak masa depan, tengok2.."bad thing" happen kepada kita@family mesti kita lari tak cukup tanah dapatkan perlindungan sekarang. jadi je apa2 terus dapat RM50 juta standby sebagai

"WANG KECEMASAN" KESIHATAN (the most important thing)

kalau tengok masa depan yang teruk mesti semua org sanggup ikat perut kan...malangnya mmg hidup kita tak mampu melihat masa depan. esok pun tak tahu apa jadi..sejam lagi pun tak tahu apa berlaku.seminit lagi pun tak tahu kannn??ada siapa boleh nampak..memang mata ajaib...kita cuma tahu masa lepas dan sekarang sahaja...so "PLAN YOUR FUTURE" "future your plan" and

"MANAGE YOUR FINANCIAL"

okey wassalam..mengundur diri:
HASBAH BINTI JUWAINI
(Biomedical kepujian UKM, MBA , global marketing MSU)
Registered financial & takaful consultant
012-6260742 (sms/whats app/we chat/viber)
fb: hasbah binti juwaini
email:fhasbah@gmail.com
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TAKAFUL & FINANCIAL Enquiry form

Name:
Email Address:
IC number(applicable for malaysian only)
Occupation
Weight (berat)
Height (cm)
handphone number/whats app no:
Medical History 1. Healthy
2. Just warded(<2 months)
3. Unhealthy

This contact form was created by Freedback.

signature

signature