Followers

Wednesday, June 27, 2012

Power Phrase of the Day: I sell umbrellas when it is sunny.Konsep insurans hayat


Insurans Hayat ialah Ringgit yang dibeli pada harga diskaun yang perlu dibayar kepada seseorang suatu hari nanti. Insurans Hayat adalah mungkin salah satu cabang kewangan yang paling penting hari ini. Insurans hayat bukan sahaja cara yang paling berkesan jaminan keselamatan kewangan tetapi bagi kebanyakan orang, ia adalah satu-satunya cara yang boleh memberikan mereka jaminan keselamatan dan "bumi kewangan yang baik".(good financial earth)

Insurans hayat adalah salah satu peranti yang terbaik untuk melindungi keluarga ditambah ia juga instrumen simpanan yang menyediakan kadar pulangan yang munasabah dengan risiko yang minimum. Tiada produk kewangan lain yang menawarkan perlindungan kepada peristiwa-peristiwa yang amat ditakuti seperti kematian awal, penyakit tiba-tiba, dan sebagainya.

Dan ia tidak berakhir di situ, konsep insurans hayat boleh menjadi peranti Kewangan Perniagaan, sebagai satu pelaburan, pendapatan persaraan, amanah pendidikan dan lain-lain berkaitan kewangan. Kemungkinan insurans hayat adalah hampir tidak berkesudahan tetapi cukup untuk berkata, ianya bukan lagi kehendak tetapi satu "KEPERLUAN"....


Ada yang positif tentang insuran&takaful...tidak kurang juga bertanggapan negatif kpdnya..Memilih sesuatu syarikat insuran & takaful adalah sangat penting.Mengapa?kerana membeli payung berharga RM10 dr tepi jalan buatan China adakah sama kualitinya dengan payung Avon berharga RM50??

  1. Pilih syarikat yang kukuh sprt Great Eastern lebih 101 tahun bertapak dan beroperasi (syarikat tertua di Malaysia menjalankan insurans)
  2. Syarikat yang pulangan dividen & bonus tertinggi. Seperti Great Eastern. Syarikat no 1 di Malaysia mengikut senarai BNM (Asset tertinggi & pengeluar polisi terbnyak setiap tahun)
  3. Pilih syarikat yang perkhidmatannya terbaik & berpengalaman kerana insuran & takaful melibatkan "perkhidmatan" bukan sekadar menagambil polisi dan dibiarkan begitu saja. Great Eastern memproses claim, Guaranty letter & polisi sangat cepat berbanding yang lain.
Mengapa ambil risiko mencuba sesuatu yang tidak pasti sedangkan yang terbaik ada di depan mata!!lebih baik membeli payung RM50 dan pasti dapat kesemuanya semula & manfaat yang dijanjikan terutama ketika hujan lebat menimpa (musibah) daripada membayar payung RM10 tetapi bakal kehilangan kesemuanya (patah dan rosak)...tanpa dapat menggunakannya langsung di saat memerlukan.

ANUGERAH KECEMERLANGAN GREAT EASTERN....THE 1st TAKAFUL IN MALAYSIA

2. No. 1 insurance & Takaful company di MALAYSIA...
1. Kelulusan BANK NEGARA MALAYSIA
dalam menjalankan simpanan berkonsepkan takaful
dan melaburkan semua dana mengikut syariah dan
diiktiraf tiada unsur riba, judi atau ketidaktentuan.

Produk no .1:i-GREAT AMAL
utk semua peringkat umur: 18 tahun ke atas
utk siapa: Orang Islam yang bercita-cita melaksanakan Haji & Umrah dalam tempoh 10 tahun lagi.
Plan untuk kita yang nak menuanikan haji tanpa rasa terbeban nak simpan duit...nak tiba-tiba je tengok dah cukup duit utk g haji@umrah..terus boleh pergi...

PLAN NO. 2: I GREAT DAMAI

Ringkasan plan:
simpanan: RM150/sebulan

Apa anda dapat??
  1. Sejumlah wang (cash value) = RM 54,000-60,000 (25 tahun)

 
2. Kad perubatan = Rm720,000 untuk bayaran bil hospital swasta yang semakin meningkat saban hari.

3. Pampasan penyakit kanser, buah pinggang, jantung dll (36 penyakit kritikal) = RM 50,000
4. Pampasan jika lumpuh = RM 50,000
5.Pampasan jika accident = RM50,000
6.Pampasan kematian = RM50,000

Saya pasti ada mesti mempunyai sedikit simpanan sekurang-kurangnya RM150 di mana-mana bank sekarang ini. apa nilai duit anda sekarang??semestinya RM150 juga..kan...mana lebih baik simpan di bank @ di takaful? simpan di takaful hari ini jumlah yang sama RM150/sebulan..anda membeli seguni $$$ bernilai lebih RM1,000,000 (satu juta) jaminan kewangan esok.(masa akan datang) yang pasti lagi terjamin. jika berlaku musibah. kalau tak berlaku musibah rugi jerr....satu soalan ringkas..boleh anda jamin anada tak akan sakit walaupun batuk, demam, denggi, cirit birit @ terlibat dalam x-cident dalam bulan ini??cukup tempoh sebulan...tak perlu saya tanya tahun ini @ tahun depan...kalau anda sangat yakin..jangan contact saya. sebab saya bukan orang yang memberi plan terbaik untuk anda..TETAPI

Jika anda tidak yakin untuk tidak batuk/sesema/demam/terlibat dlm x-cident@munkin kematian juga...baru boleh hubungi saya ok..kerana tiada pelabuan yang boleh menawarkan plan sehenat ini, simpan 150 sahaja hari ini, berlaku keadaan tidak sihat esok dapat RM50,000...hanya di TAKAFUL GREAT EASTERN!!Sekarang saya minta anda bukan tambahkan simpanan cukup pindahkan simpanan anda di mana-mana bank yang sama sekali tiada pelaburan sehebat ini, PINDAHKAN ke dalam Akaun simpanan Great Eastern SEKARANG...kajian menunjukkan setiap saat kemalangan berlaku....bukan ugutan, tetapi kenyataan...selamatkan duit anda di ASB, Public Mutual, public Gold daripada habis utk menanggung kos rawatan perubatan anda...Risiko tidak dapat dielakkan tetapi mampu dipindahkan... sahut tawaran ini. Mengapa kerajaan meyarankan takaful utk kita semua..kerana ia keperluan seperti sebuah kereta. Ada duit boleh isi minyak jalan-jalan cari makan...ada kereta tak ada duit, tak boleh isi minyak..tengok saja org lain jalan2 makan angin =)

Plan 3: i-Great Iqra'

penerangan ringkas:untuk pendidikan anak-anak

Perancangan pendidikan anak-anak....demi sebuah kejayaan dan kegemilangan mereka!!tidak semua anak dilahirkan akan mendapat biasiswa kerajaan.apa salahnya menyediakan "back up" dari awal...anak-anak warisan kita. Tiada yang lebih berharga untuk diwarisi selain ILMU...ilmu penyuluh hidup..buktikan kasih sayang kita kepada mereka dengan membuka akuan pendidikan utk masa depan mereka...


sebelum berakhir...hidup ini pilihan. Pilihlah yang terbaik utk masa depan anda & keluarga anda!!tiada yang lebih baik drp merancang masa depan drp membiakan masa depan itu datang dgn sendiri tanpa perancangan...Ramai yang kecundang kerana tiada perancangan teliti utk masa depan. sayangi diri dan masa depan anda!!
Pertanyaan dan persoalan dialu-alukan=)...Terima kasih membaca.Highly appreciate i u can share with your beloved friends out there...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TAKAFUL & FINANCIAL Enquiry form

Name:
Email Address:
IC number(applicable for malaysian only)
Occupation
Weight (berat)
Height (cm)
handphone number/whats app no:
Medical History 1. Healthy
2. Just warded(<2 months)
3. Unhealthy

This contact form was created by Freedback.

signature

signature